Workum

Wanneer men aan Workum denkt, dan denkt men al snel aan het Jopie Huisman museum en de Elfstedentocht. De jongste stad van Friesland is daarnaast de geboorteplaats van de huidige CDA kopman Sybrand van Haersma Buma. Naast de bekende Workumers staat de stad bekend om de tientallen rijksmonumenten en haar prachtige centrum wat deels beschermd stadsgezicht is. Voor iedere liefhebber van cultuur, historie, vakantie en watersport is Workum dan ook een prachtige locatie om te vertoeven.

Klik direct op één van de thema’s in het menu aan de linkerzijde voor meer informatie over onder andere hotels, musea, bezienswaardigheden en andere leuke dingen in Workum.

Workum is voor iedereen

Workum ligt in het toeristische gebied van Friesland. Op korte afstand vindt u de bossen van Gaasterland, de Friese meren, de kust aan de Waddenzee en de prachtige groene weiden met de kenmerkende zwart-wit bonte koeien. In datzelfde gebied liggen ook 6 van de andere Friese Elfsteden.

Wilt u liever in Workum zelf blijven? Verveel u dan niet en maak een wandeling door het prachtige, monument rijke, centrum. De vele terrasjes in de zomer, of de sfeervolle eetcafés in de winter zullen het u ongetwijfeld naar uw zin maken. Daarnaast is in Workum onder andere het indrukwekkende Jopie Huisman museum gevestigd. De schilder, die in de stad werd geboren en 77 jaar later daar ook weer overleed, behoort tot één van de bekendste Nederlandse schilders uit de 20ste eeuw. Kijk bij het kopje ‘musea’ voor meer informatie over het Jopie Huisman museum.

Wist u dat…

  • Workum in 1399 als één van de laatste Friese steden stadsrechten kreeg?
  • Workum al eeuwen bekend staat om haar eigen gemaakte aardewerk?
  • Jopie Huisman weigerde om zijn werk te laten rondreizen nadat er stukken waren gestolen tijdens een expositie in Nuenen?
  • Er ieder jaar vanuit Workum een zeilwedstrijd start genaamd de Strontrace?
  • De stad over maar liefst 3 prachtige windmolens beschikt? Dat zijn de De Nijlânnermolen, De Snip en Ybema’s Molen.

Vakantiehuizen bij Workum

Gezelligheid op een zomerse dag in Workum