Vakantie in Friesland

Als u een liefhebber bent van de natuur dan zit u in Friesland op de goede plek! Met een grote diversiteit aan natuurparken, recreatiecentra en campings vindt u in deze gezellige provincie altijd wat u zoekt. Zonnen in de zomer, schaatsen in de winter, Friesland biedt u elk seizoen de ideale vakantieomgeving.

Leeuwarden centrum

Weekendje weg

Als u er een weekend op uit wilt, met uw gezin of als stel dan kunt u in Friesland genieten van heerlijke rust in de natuurgebieden, een weekendje stappen in Leeuwarden en bijkomen in een van de hotels of helemaal tot rust komen in één van de wellness centra. Of wat dacht u van een tocht langs alle steden van de Elfstedentocht? Winkelen in de ene stad, wat eten in de volgende, een musea in stad 3 en van de natuur genieten in de vierde stad. U zult zich in Friesland nooit een dag vervelen.

 

natuurfriesland

Weekje natuur

Met 19 natuurgebieden is er voor elke natuurliefhebber wel wat te vinden in Friesland. Vele vogels hebben hier hun broedgebeid, zoals de Grutto, Tureluur, Scholekster en de Kievit. Ook liggen de wadden om de hoek en kunt u zelfs een uitstapje maken naar Schiermonnikoog om daar de uitgestrekte stranden te bezoeken. Polders, stranden en bossen, Friesland biedt het u allemaal.

 

friesemeren

Uw eigen plekje

Ook biedt Friesland meerdere vakantiehuisjes die u kunt huren om er lekker even uit te zijn. Aan het water, met sauna, zonder sauna, bungalow, villa of boerderij. Als u het zoekt, dan moet het in Friesland te vinden zijn.
Het is moeilijk samen te vatten wat Friesland u allemaal te bieden heeft, zoals u hierboven ziet is de diversiteit van onze noordelijke provincie zeer divers. Maar één ding is zeker: wat het ook is dat u zoekt in een vakantie, Friesland kan het u bieden!

Schaatsen

Friesland is in de winter de ideale locatie voor zowel sport als recreatie schaatsers.