Winter in Friesland

SONY DSCDe herfst is net aangebroken, maar we zijn stiekem al bezig met het plannen van onze wintervakantie. Ook in de winter zijn er vakantiehuisjes te boeken en met de vele prachtige locaties die Friesland rijk is kan het winterlandschap een adembenemende uitwerking hebben. Omdat ook de feestdagen in december plaatsvinden zijn er vaak mooie acties te vinden en kunt u uw vakantiehuisje in Friesland zeer voordelig boeken. Soms met mooie kortingen en acties, soms met leuke extra’s en events.

Ook zijn er natuurlijk genoeg leuke dingen te doen in Friesland met een typisch winters karakter, niet voor niets is Friesland de Elfstedenprovincie! Wat dacht u bijvoorbeeld van een dagje weg naar de overdekte ijshal in Leeuwarden? Kunstschaatsen, langebaanschaatsen, ijshockey en zelfs curling is allemaal mogelijk. In Hindeloopen vindt u ook het Eerste Friese Schaatsmuseum met de grootste schaatscollectie ter wereld. De grootste schaats ter wereld van ruim 6 meter lang is hier bijvoorbeeld te vinden. Ook is er veel te zien met betrekking tot de Elfstedentocht, zoals vele bijzonderheden van de winnaars en zelfs een afgevroren teen.

Ook de Laurentiuskerk in Raerd is uiteraard ook een bezoekje waard. Deze kerk uit 1815 laat een interessante geschiedenis zien in de vele houtsnijwerken die u in de kerk tegenkomt. Ook zijn de grafzerken en het meubilair het bekijken zeker waard. In de kerk zijn ook bijzondere vondsten gedaan die de geschiedenis van het Friese Christendom verklaren.

De Laurentiuskerk dateert uit 1815 en herbergt een rijke geschiedenis, die te zien is in het meubilair, de grafzerken en het prachtige houtsnijwerk.

Er is dus genoeg te doen in Friesland, ook in de winter, dus profiteer van de winteracties en bezoek één van onze aanbieders.

Reageer via Facebook